ЄС може продовжити санкції проти Росії 19-20 грудня - ЗМІ

Середа, 14 грудня 2016, 13:15

Європейський союз може продовжити економічні санкції проти Росії наступного тижня 19-20 грудня.

Про це повідомляє кореспондент The Wall Street Journal у Брюсселі Лоуренс Норман на своїй сторінці у Twitter.

"Я так розумію, що санкції проти РФ буде продовжено вже в понеділок - вівторок (19-20 грудня - Ред.) наступного тижня", - написав він.

"За інформацією джерела у ЄС, процес щодо продовження санкцій проти РФ буде "порівняно швидкий". "Це буде питання днів", - йдеться у повідомленні Нормана.

Кореспондент повідомив, що за інформацією джерела, процес продовження санкцій, очікується, пройде "гладко".

"Європейська Рада на засіданні 15 грудня обговорить і прийме рішення щодо продовження економічних санкцій щодо Росії у відповідності з пропозицією президента Франції Франсуа Олланда і канцлера ФРН Ангели Меркель, повідомив журналістам в Брюсселі в середу високопоставлений чиновник ЄС на умовах анонімності", - повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами джерела, глави держав і урядів розглянуть рекомендації президента Олланда і канцлера Меркель про продовження санкцій щодо Росії через відсутність прогресу у виконанні Мінських угод.

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд заявив у вівторок, що він підтримав продовження санкцій відносно Росії через її агресію проти України.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз ухвалить рішення щодо продовження економічних санкцій проти Росії відразу після саміту ЄС, який пройде 15 грудня у Брюсселі, за письмовою процедурою.

Термін дії чинного рішення про продовження санкцій спливає 31 січня 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.