Юнкер про ратифікацію асоціації з Україною: це питання геополітичної відповідальності

Середа, 14 грудня 2016, 13:46

Завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС є питанням геополітичної відповідальності.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, виступаючи у Європарламенті.

Він висловив сподівання на те, щоб на саміті ЄС, який відбудеться завтра, було зроблено все для ратифікації Угоди.

"Це питання геополітичної відповідальності. Настав час завершити роботу, яка почалася, коли Європарламент і Верховна рада ратифікували угоду одночасно – це був справді значний крок в історії парламентаризму на континенті" - сказав Юнкер.

При цьому в ЄС сподіваються, на те, що домовленість між Нідерландами і рештою країн ЄС щодо асоціації буде досягнута.

"Я сподіваюся, що ми зможемо досягти домовленості щодо декларації лідерів ЄС по Угоді про асоціацію з Україною" - написав брюссельський кореспондент The Wall Street Journal Лоренс Норман з посиланням на високопосадовця ЄС.

Раніше посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що рішення проблеми з ратифікацією Угоди про асоціацію з Україною буде знайдено вже в найближчі 2-3 дні.

Як повідомлялося, проект документа, підготовленого Нідерландами для обговорення країнами ЄС, "не містить зобов'язань для ЄС і країн-членів щодо забезпечення гарантій колективної безпеки або іншої військової допомоги або сприяння Україні."

Крім того, в документі сказано, що громадянам України не надається "право проживати і вільно працювати" в ЄС. Серед пропозицій також положення про те, що угода "не передбачає додаткової фінансової підтримки" України з боку ЄС.

У проекті документа також йдеться, що боротьба з корупцією в Україні є ключем до налагодження більш тісних зв'язків між Києвом і блоком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: