Понад 50 тис. цивільних очікують евакуації з Алеппо

Фото
Середа, 14 грудня 2016, 15:22

За оцінками ООН близько 50 тисяч мирних жителів перебувають у пастці у східному Алеппо, в очікуванні евакуації, яка мала розпочатися сьогодні, 14 грудня.

Про це повідомляє CNN.

За даними Сирійської обсерваторії з прав людини, евакуація цивільних зі східного Алеппо, яка  повинна була розпочатися на світанку, 14 грудня, була відкладена.

Повідомляється, що перша група цивільних осіб, яка мала залишити Алеппо, включає 70 поранених осіб та членів їх сімей - загалом 150 осіб.

Фото CNN.com
 Фото CNN.com

За словами міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, сирійський режим та деякі сили намагаються порушити угоду про припинення вогню.

"Ми бачимо, режим (президента Сирії Башара Асада - Ред.) та деякі сили намагаються порушити режим припинення вогню. Тут є Росія. Тут є Іран. Є сили, які підтримує Іраном та, звичайно, режим. Є домовленість і вона повинна бути виконана", - сказав Чавушоглу агентству Anadolu.

Нагадаємо, в РФ заявили, що сирійська урядова армія продовжила операцію зі звільнення східного Алеппо, оскільки сирійська опозиція на сході Алеппо порушила домовленості про їх виведення з міста та відновила бойові дії вранці.

Як відомо, напередодні між повстанцями та сирійським урядом було досягнуто домовленість про евакуацію цивільного населення зі східного Алеппо.

Проте сьогодні, 14 грудня, евакуація цивільних та сирійської опозиції зі східного Алеппо була відкладена на невизначений термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.