В МЗС РФ заявили, що Чорногорія не відповідає критеріям членства в НАТО

Четвер, 15 грудня 2016, 11:38

Чорногорія не відповідає критеріям членства в НАТО, смішно говорити про неї як про країну, яка може скласти хоч якусь додану вартість для безпеки НАТО.

Про це заявив в інтерв'ю "РИА Новости" директор департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС РФ Андрій Келін.

"Зараз прискорено та посилено втягують в НАТО Чорногорію. Чорногорія ніяк не відповідає критеріям для членства в альянсі, які в свій час були розроблені" - заявив він.

"Нам добре відомі ці критерії, вони зокрема, передбачають, що охочі вступити в НАТО держави повинні вносити свій внесок у забезпечення безпеки організації. Говорити про Чорногорію, в якій збройні сили становлять менше двох тисяч осіб і чия економіка знаходиться в жалюгідному стані, як про країну, яка може скласти хоч якусь додану вартість для безпеки НАТО, — це просто смішно", — сказав Келін.

Нагадаємо, в ході міністерської зустрічі ОБСЄ минулого тижня глава МЗС РФ Сергій Лавров також висловлював обурення з приводу вступу Чорногорії до НАТО.

"Зараз вони судорожно втягують у свої ряди Чорногорію, ми це бачимо. Ніхто не питає чорногорський народ. Хоча я вважаю, що в такому випадку людей треба запитати. У мене враження, що Чорногорію хочуть втягнути в НАТО до завершення президентства Обами", - заявив міністр.

Як відомо, влітку 2016 року НАТО затвердив остаточне рішення про вступ Чорногорії до НАТО, процедура завершиться після ратифікації договору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.