Кредитори Греції призупинили фінансову допомогу країні

Четвер, 15 грудня 2016, 12:48

Міністри фінансів єврозони погодили призупинити реалізацію заходів, спрямованих на зниження короткострокового боргового навантаження Греції, через те, що уряд прем'єр-міністра АлексісаЦипраса вирішив здійснити додаткові соціальні виплати пенсіонерам з низьким рівнем доходу.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Видання зазначає, що пем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас закликав провести поіменне голосування у парламенті в четвер, 15 грудня, щодо тих заходів, які він оголосив минулого тижня в телезверненні.

Через такий крок Ціпрас прагне дотримуватися передвиборчих обіцянок про різдвяну премію, витрати, які не отримали схвалення кредиторів.

"Чиновники наполягали на тому, що такі заходи не вплинуть на фінансові показники, але кредитори Єврозони, які не були проінформовані про такі дії, вимагають більше інформації про те, чи ці витрати будуть загрожувати фінансовим цільовим показникам", - повідомляє видання.

Високопоставлені європейські чиновники заявили, що такі дії грецького уряду порушують умови третьої програми щодо фінансової допомоги країні, яка була вироблена в липні 2015 року.

"Інститути прийшли до висновку, що дії грецького уряду, схоже, не відповідають нашим домовленостями", - сказав прес-секретар керівника Єврогрупи Єруна Дейсселблума.

Нагадаємо, міністри фінансів країн єврозони ухвалили новий короткостроковий план з полегшення графіку виплат боргу Грецією, але на рівнях значно нижче тих, яких вимагає МВФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.