Жодного "представництва ДНР" в Італії немає - посол

оновлено
Четвер, 15 грудня 2016, 13:57

Бойовиків в Італії легалізувати не збираються, а шоу з відкриттям "представництва ДНР" у Турині - провокація проросійських сил.

Про це заявив посол України в Італії Євген Перелигін в коментарі ЛІГА.net.

"Станом на сьогодні жодного "представництва ДНР" або іншої фейкової республіки на території Італії не зареєстровано", - заявив він.

За словами дипломата, те, що сталося вчора в Турині - "спроба декількох окремих членів некомерційного фонду Магеллан взяти на себе функції представляти інтереси сепаратистів з Донбасу".

В ефірі 112 каналу Перелигін підтвердив, що серед ініціаторов даної акції - місцеві політики Мауріціо Марроне (організація "Брати Італії") та  Елізео Бертолазі 

"Це провокація окремих громадян Італії. Прізвища двох з них (Марроне і Бертолазі) нам відомі, в 2015-2016 роках вони неодноразово здійснювали приватні поїздки на територію, окуповану ДНР.

Україна ввела проти них санкції, їм заборонений в’їзд в України", - наголосив посол. 

Раніше самопроголошене керівництво окупованого Донецька заявило, що 14 грудня за участі представників трьох італійських партій, що декларують праву ідеологію, у Турині було відкрите "представництво ДНР".

Дану інформацію підтвердила італійська команда проекту Stopfake.org, що займається спростуванням неправдивої інформації про події в Україні. В Stopfake наголосили, що дана інформація не є фейком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.