Парламент Греції схвалив доплати, через які кредитори призупинили допомогу

Четвер, 15 грудня 2016, 21:10

Грецькі законодавці схвалили спірні "Різдвяні"  виплати для пенсіонерів з низьким рівнем доходів, що напередодні спонукало міжнародних кредиторів призупинити угоду з полегшення боргового тягаря заборгованості, погоджену минулого тижня.

Про це повідомляє Associated Press.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 195 депутатів, тоді як 59 депутатів від головної опозиційної консервативної партії утрималися.

Раніше прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас закликав провести поіменне голосування у парламенті в четвер, 15 грудня, щодо тих заходів, які він оголосив минулого тижня в телезверненні.

Через такий крок Ціпрас прагне дотримуватися передвиборчих обіцянок про "різдвяну премію", витрати, які не отримали схвалення кредиторів.

Як відзначає агенція, лівий уряд Греції таким чином вкотре наполіг на тому, що він не робить нічого, що суперечить умовам його надання фінансової допомоги з кредиторами і здійснює своє суверенне право на забезпечення допомоги, який буде фінансуватися за рахунок економії бюджетних коштів.

Проте, високопоставлені європейські чиновники заявили, що такі дії грецького уряду порушують умови третьої програми щодо фінансової допомоги країні, яка була вироблена в липні 2015 року і призупинили її надання.

"Інститути прийшли до висновку, що дії грецького уряду, схоже, не відповідають нашим домовленостями", – відзначив прес-секретар керівника Єврогрупи Єруна Дейсселблума.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.