Уряд Нідерландів узгодив законопроект для ратифікації УА з Україною

П'ятниця, 16 грудня 2016, 19:07

Рада міністрів Нідерландів узгодив текст законопроекту, необхідного для ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав премʼєр-міністр країни Майкл Рютте.

"Цей законопроект, як зазвичай, спочатку має бути схвалений Державною радою, а потім отримати схвалення нижньої та верхньої палат парламенту", – відзначив Рютте.

"Якщо ми, Нідерланди, не ратифікуємо Угоду про Асоціацію з Україною, то це віддалить нас від Європи. Це стане найкращим різдвяним подарунком для російського президента Путіна. І це буде мати згубні наслідки для безпеки Європи та Нідерландів", – наголосив премʼєр.

Також у своєму повідомленні, Рютте висловив свою переконаність у тому, що парламент країни ухвалить "вірне рішення".

Раніше повідомлялося, що ухвалене Європейською Радою рішення щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄСМ може не отримати підтримки в нідерландському парламенті.

Як відомо, рішенні Європейської Ради описані 6 пунктів, присвячених Угоді про асоціацію. Вони не змінюють угоду, а лише підтверджують ті норми, які вже є в її тексті.

Зокрема, стверджується, що угода "має на меті встановити тісні та тривалі відносини між Україною та ЄСна основі спільних цінностей, однак не надає статусу кандидата на вступ до Євросоюзу".

Також зазначається, що Угода  "підтверджує співпрацю з Україною в сфері безпеки,... але не дає гарантії колективної безпеки або іншу військову допомогу".

Третій пункт – угода не дає українцям додаткове право на працевлаштування, залишаючи це право за країнами-членами ЄС.

У останніх пунктах підтверджується прихильність Союзу до підтримки процесу реформ в Україні, підкреслює важливість боротьби з корупцією та реформи системи правосуддя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.