Журналістам заборонили доступ в Сейм Польщі 17 та 18 грудня

Субота, 17 грудня 2016, 13:43

Спікер Сейму Марек Кухцінський видав заборону на доступ журналістів до парламенту на ці вихідні.

Про це повідомляє портал Onet.pl.

Повідомляється, що зранку у суботу охорона спікера не дозволила журналістам PAP і TVN24 увійти до будівлі Сейму на підставі діючих перепусток.

"На підставі рішення маршалка Сейму" - пояснив охоронець на головному вході Сейму. Решта входів були закриті.

Повідомляється, що у зв’язку з відсутністю журналістів про те, що діється в Сеймі повідомляють на твітері депутати опозиції.

Нагадаємо, напередодні опозиція на знак протесту проти обмеження роботи журналістів у Сеймі заблокувала парламентську трибуну. Тим самим Сейм не зміг продовжувати подальшу роботу, хоча на засіданні очікувалося ухвалення бюджету на 2017 рік.

Пізніше спікер Сейму переніс засідання до іншого приміщення, де депутати ухвалили кілька законів, в тому числі і бюджет. Голосування відбувалося шляхом підняття рук. Опозиція наполягає на незаконності цього голосування, оскільки для його початку не було кворуму і вимагає скликати засідання на 20 грудня.

В ніч на суботу під будівлею Сейму зібралися понад дві тисячі протестувальників, які заблокували виходи з парламенту. Однак поліція їх відтіснила, і депутати правлячої партії змогли залишити Сейм.

Глава МВС Польщі Маріуш Блащак назвав події у Сеймі спробою незаконного захоплення влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.