Китай звинуватив США у недоречному піарі через підводний безпілотник

Неділя, 18 грудня 2016, 12:04

Китай поверне США безпілотний підводний апарат, захоплений ВМФ КНР на цьому тижні в Південно-китайському морі, при цьому заявляє, що Вашингтон вдався до зайвого і недоречного  піару навколо ситуації.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією міністерства оборони Китаю, військовий корабель китайського ВМФ виявив у морі зразок " обладнання невідомого походження", перевірив його для того, аби запобігти потенційними проблемам для забезпечення безпеки навігації, перш ніж було зʼясовано, що це був американський безпілотник.

"Китай вирішив повернути його американській стороні належним чином, і Китай, і США перебувають в постійному контакті щодо цього", – цитує агенція заяву Міноборони Китаю.

"Під час цього процесу, американська сторона в односторонньому порядку відкрила інформацію і почала недоіцільну піар-акцію навколо цього питання, що не сприяло його позитивному вирішенню. Ми висловлюємо жаль з приводу цього," – додали в оборонному відомстві КНР.

Як відомо, безпілотник опинився у китайських ВМС 15 грудня, інцидент стався в Південно-Китайському морі, де проводив дослідження океанографічний корабель USNS Bowditch. 

В КНР заявили, що військові з китайського корабля помітили непізнаний підводний об'єкт і вирішили підняти його, щоб запобігти небезпечній ситуації. 

Прес-секретар Пентагону Пітер Кук закликав Китай негайно повернутибезпілотний підводний апарат, а Трамп обурився "викраденням" техніки

Понад те, пізніше новообраний президентом США Дональд Трамп запропонував залишити Китаю підводний безпілотник,

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.