Україна підписала угоди про прикордонне співробітництво з 4 країнами ЄС

Понеділок, 19 грудня 2016, 11:34

Україна під час третього засідання Ради асоціації Україна-ЄС підписала угоди про участь в програмах прикордонного співробітництва із чотирма країнами-сусідами ЄС.

Про це повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Угоду підписали від української сторони перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, а зі сторони ЄС – генеральний директор Європейської Комісії з питань Європейської політики сусідства і переговорів з розширення Крістіан Даніельсон.

Повідомляється, проектами угод між Урядом України та Європейською Комісією про фінансування прикордонного співробітництва ("Україна – Польща – Білорусь 2014 – 2020 роки", "Україна – Румунія 2014 – 2020 роки", "Басейн Чорного моря 2014 – 2020 роки" та "Україна – Угорщина – Словаччина – Румунія 2014 – 2020 роки") передбачено реалізацію за рахунок грантової допомоги Європейського Союзу спільних проектів. 

Загальний бюджет програм складає 402 млн євро, з яких внесок ЄС становить 366 млн євро, співфінансування країни партнера – 10% від внеску ЄС.

В рамках програм фінансуватимуться проекти за такими напрямками: покращення інфраструктури прикордонних регіонів; захист довкілля та ефективне використання природних ресурсів; підтримка прикордонного управління і безпеки кордону, менеджмент у сфері міграції; підтримка підприємництва, розвиток малих і середніх підприємств, місцевої культури; спільні виклики в галузі безпеки та охорони правопорядку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за інформацією голови представництва України при Євросоюзі Миколи Точицького, на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС очікується підписання близько десяти угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.