Парламент Польщі розробить нові правила роботи журналістів в Сеймі і Сенаті

Понеділок, 19 грудня 2016, 15:56

У парламенті Польщі до 6 січня пообіцяли представити нові пропозиції щодо засад роботи журналістів у Сеймі і Сенаті.

Про це повідомив спікер Сенату Польщі Станіслав Карчевський після зустрічі з журналістами, повідомляє Polsat News.

"До 6 січня я пообіцяв представити нові пропозиції. Вони будуть представлені всім редакціям, а потім ми сядемо за стіл переговорів і обговоримо остаточні рішення" - сказав він.

Як повідомив глава фонду  Press Club Polska Ярослав Влодарчик, на зустрічі з Карчевським "пролунала заява, що завтра, найпізніше о 10 годині на чинних засадах буде відкрито доступ  до Сейму і чинні правила будуть діяти до завершення розмов" щодо нових правил роботи журналістів.

Він зазначив, що рішення у цій справі має прийняти спікер Сейму Марек Кухцінський.

Нагадаємо, правляча партія Польщі "Право і Справедливість" заявила про намір створити при Сеймі Медійний центр, який стане ключовим місцем взаємодії політиків і журналістів. Нинішня влада планує обмежити журналістам доступ до будівлі Сейму лише першим поверхом. 

Такі плани викликали масові протести журналістів та опозиції, які тривають вже протягом двох днів, і, за інформацією організаторів акцій, будуть тривати до вівторка, коли опозиція вимагає провести засідання заблокованого наразі парламенту і провести обговорення держбюджету.

Як відомо, в ніч на суботу під будівлею Сейму зібралися понад дві тисячі протестувальників, які заблокували виходи з парламенту. Однак поліція їх відтіснила, і депутати правлячої партії змогли залишити Сейм.

Напередодні пізно ввечері, президент Польщі зустрівся з лідером опозиційної "Громадянської платформи" Гжегожем Схетиною, який заявив, що маршалок польського Сейму Марек Кухцінський має піти у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.