Стало відомо, куди спрямують 600 млн євро кредитів ЄІБ

Понеділок, 19 грудня 2016, 16:56

Україна та Європейський інвестиційний банк підписали 4 угоди щодо фінансової допомоги на суму 600 млн євро у кількох сферах.

Церемонія підписання відбулася сьогодні у Брюсселі в приміщенні Єврокомісії у присутності віце-президента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича, першого віце-прем’єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва та віце-президента  Європейського інвестиційного банку Вазіла Гудака.

Так, на проект з підтримки вищої освіти та енергоефективності виділяється 120 млн євро, на проект з модернізацію української залізниці - 150 млн євро, на розвиток та модернізацію логістичної інфраструктури аграрної компанії "Нібулон" - 71 млн євро та на підтримку малого і середнього бізнесу -  260 млн євро.

Окрім того, між Україною та ЄІБ було підписано Меморандум про взаєморозуміння, який має на меті посилення співпраці в сфері фінансування і надання технічної допомоги.

Нагадаємо, Україна під час третього засідання Ради асоціації Україна-ЄС підписала угоди про участь в програмах прикордонного співробітництва із чотирма країнами-сусідами ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.