Польський Сейм скасував обмеження на доступ журналістів

Вівторок, 20 грудня 2016, 12:32

Від сьогодні, 20 грудня, всі обмеження на доступ журналістів до будівлі польського Сейму скасовуються.

Про це повідомляє прес-служба Сейму.

"Як повідомлялося раніше, від сьогодні припиняють свою дію оголошені раніше зміни в доступі журналістів до будівлі Сейму Польщі", – йдеться у повідомленні.

У прес-службі нижньої палати польського парламенту також відзначили, що "залишаються незмінними також і правила з організації роботи і пересування журналістів у будівлі Сейму та Сенату".

"Метою змін, які викликали протест, було, насамперед, підвищення ефективності роботи парламентських кореспондентів і забезпечити чіткі правила співпраці між ними і депутатами, сенаторами, за зразком тих, які діють у деяких парламентах інших європейських країн", – продовжили у прес-службі.

Саме "поліпшенням умов праці", в першу чергу, пояснюють у Сеймі оголошене раніше створення нового Медійного центру Сейму.

В Сеймі додали, що створення нового Центру в майбутньому буде пов'язане з пристосуванням правил, діючих для кореспондентів у Сеймі, до нових, поліпшених умов праці.

Втім, у прес-службі Сейму додали, що віднині будь-які зміни до правил роботи журналістів у Сеймі, будуть узгоджуватися з представниками медіа.

"Ми хотіли б, однак, запевнити, що будь-які зміни не будуть запроваджуватися без широких консультацій та погоджень з самими журналістами", – наголосили у прес-службі Сейму.

Раніше повідомлялося, що парламент Польщі розробить нові правила роботи журналістів в Сеймі і Сенаті.

Як відомо, правляча партія Польщі "Право і Справедливість" заявила про намір створити при Сеймі Медійний центр, який стане ключовим місцем взаємодії політиків і журналістів.

Нинішня влада планує обмежити журналістам доступ до будівлі Сейму лише першим поверхом. 

Така ініціатива викликла хивлю протестів журналістів та опозиції, після чого журналістам заборонили доступ в Сейм Польщі 17 та 18 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: