Єврокомісія може оштрафувати Facebook на 1% сукупного річного доходу

Вівторок, 20 грудня 2016, 14:31

Соціальна мережа Facebook може бути оштрафована Єврокомісією на 1% від загального обороту компанії у тому випадку, якщо ЄК доведе, що адміністрація Facebook надала недостовірну інформацію при поглинанні месенджера WhatsApp.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії.

Повідомляється, що Європейська комісія направила адміністрації Facebook так звану заяву про заперечення, в якій повідомила компанію, що та підозрюється у наданні неправдивої інформації в ході розслідування комісією у 2014 придбання Facebook додатку WhatsApp.

Так, тоді при розгляді ЄК запланованого придбання додатку WhatsApp компанією Facebook адміністрація соцмережі повідомила про те, що вона не змогла б створити надійне автоматичне узгодження між рахунками користувачів обох компаній.

Згодом, у серпні 2016 року, WhatsApp оголосив, серед іншого, про оновлення умов надання послуг та політики конфіденційності, і можливість підключення до WhatsApp номерів телефонів користувачів, які мають аккаунти у Facebook.

Відтак, у сьогоднішній заяві заперечень комісія висловлює підозру, що, всупереч заявам Facebook, можливість автоматичного узгодження була вже у 2014 році.

Наразі Facebook має дати відповідь на листа ЄК до 31 січня 2017 року.

"У тому випадку, якщо компанія не зможе спростувати підозри Єврокомісії, то комісія може накласти штраф на компанію у розмірі до 1% від сукупного доходу ту Facebook (відповідно до статті 14(1) Регламенту про Злиття ЄС)", – наголошується у  повідомлені Єврокомісії.

Відзначимо, що минулого року сукупний дохід компанії Facebook становив близько 18 млрд доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.