Понад 60 делегатів ПАРЄ висловились проти відновлення прав делегації РФ

Вівторок, 20 грудня 2016, 16:39

Понад 60 делегатів Парламентської асамблеї Ради Європи висловились проти повного відновлення делегації РФ у правах до виконання Росією головних пунктів резолюцій Асамблеї.

Про це повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.

Письмову декларацію під назвою "Повноваження російської делегації в Парламентській Асамблеї" підписали 66 делегатів ПАРЄ.

"У 2014-2015 роках, після незаконної анексії Криму і військової агресії на Донбасі, Парламентська Асамблея призупинила дію деяких прав російської делегації і висунула чітко визначений перелік вимог, за яких це рішення може бути переглянуто. Росія не виконала жодне з положень резолюцій", - йдеться у декларації.

У декларації нагадується, що в порушення міжнародного права в окупованому Криму були незаконно організовані вибори до російського парламенту.

"Ми твердо переконані, що позиція Асамблеї щодо російської делегації має бути послідовною і заснованою на прийнятих резолюціях. В іншому випадку, Асамблея визнає нездатність забезпечити свою владу в Європі і за її межами", - йдеться у документі.

Загалом у Парламентській асамблеї Ради Європи 324 делегати.

Як відомо, ПАРЄ ще в 2014 році впровадила політичні санкції проти РФ, через що Росія залишила залу ПАРЄ.

Цього року президент асамблеї Педро Аграмунт закликав повернути Росію, але його пропозиція викликала опір ключових політичних груп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.