Євродепутати закликали не відкладати безвізовий режим для України

Вівторок, 20 грудня 2016, 17:36

Депутати Європейського парламенту підтримують реформи в Україні і закликають не відкладати безвізовий режим для країни.

Про це йдеться у заяві голови комітету Європарламенту із закордонних справ Елмара Брока і віце-голів делегації Комітету асоціації ЄС-Україна Тібора Сані і Кайї Каллас.

Депутати Європарламенту привітали досягнення домовленостей щодо механізму призупинення, який був для Ради ЄС умовою для завершення дискусії про введення безвізового режиму для українських громадян.

"Тепер, враховуючи те, що механізм призупинення був узгоджений і навіть вже схвалений в Європейському парламенті на рівні комітету, лібералізація візового режиму для України не повинна відкладатися, і тому ми закликаємо Раду прийняти пропозицію Європарламенту завершити цю процедуру", - зазначається в заяві.

Євродепутати також закликали Нідерланди завершити процес ратифікації Угоди про асоціацію ЄС-Україна якомога швидше.

"Ми, як ніколи раніше, глибоко переконані в перевагах цієї угоди, яка є взаємовигідною для українських і європейських громадян, і нагадуємо про славну історичну одночасну ратифікацію Верховною радою України та Європейським парламентом більше двох років тому - безпрецедентний жест солідарності двох парламентів", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 15 грудня Європарламент проголосував за законопроект щодо впровадження механізму призупинення безвізового режиму ЄС з третіми країнами.

Того ж дня Європейський парламент оприлюднив нову індикативну дату розгляду питання про безвізовий режим для України – 3 квітня, яку пізніше прибрали з сайту Європарламенту.

Як відомо, в ЄС питання надання безвізового режим для України та Грузії привʼязали до запуску так званого механізму призупинення.

Варто додати, що датою індикативного голосування за безвізовий режим для громадян Грузії і надалі лишається 2 лютого.

Детальніше про те, коли Україна може отримати безвізовий режим з ЄС читайте в статті на ЄвроПравді: #колибезвіз: внутрішні документи ЄС щодо скасування віз для України та Грузії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.