У Болгарії не змогли сформувати уряд, можливі нові парламентські вибори

Вівторок, 20 грудня 2016, 18:57

У Болгарії безрезультатно завершилися спроби сформувати новий уряд, не виключено, що на початку наступного року країну очікують вибори.

Про це повідомляє агентство Novinite.

Урядову коаліцію у Болгарії складали "Громадяни за європейський розвиток Болгарії" (ГЕРБ) та їхній молодший партнер партія "Реформаторський блок".

Лідер ГЕРБ Бойко Борисов займав посаду прем'єр-міністра, однак після поразки представниці цієї партії Цецки Цачевої на президентських виборах, Борисов подав у відставку.

Сьогодні колишні політичні союзники офіційно відмовилися від планів щодо формування нової правлячої коаліції.

"Новий кабінет не буде створені. Ми не здатні досягти угоди в Національних зборах (парламенту, - ред.)", - сказав глава найбільшої парламентської фракції партії Цветан Цветанов.

Цветанов, який є заступником глави партії ГЕРБ, підтвердив, що переговори зірвалися, і мандат, переданий президентом Болгарії "Реформаторському блоку" для створення коаліції, має бути повернений. 

Нагадаємо, у другому турі виборів президента Болгарії переміг кандидат від Соціалістичної партії генерал Румен Радев.

Соцпартія виступає за проведення позачергових виборів до парламенту 26 березня 2017 року. У разі їхнього проведення наступні парламентські вибори стануть вже третіми у Болгарії впродовж останніх чотирьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.