Президент Польщі підписав закон про війська територіальної оборони

Середа, 21 грудня 2016, 12:53

Президент Польщі в середу 21 грудня підписав закон про створення військ територіальної оборони (WOT).

Про це повідомляє Польське радіо.

Закон передбачає, що Війська територіальної оборони є новим видом Збройних сил Польщі на рівні з Сухопутними військами, Військово-повітряними силами, Військово-морським флотом і Спеціальними військами Польщі.

"Вони зможуть проводити військові дії на суші при співробітництві з регулярними військами, а також проводити антикризові та антитерористичні операції. Війська територіальної оборони також повинні будуть боротися з невійськовими погрозами, вести просвітницьку та інформаційну діяльність", – йдеться у повідомленні.

Видання відзначає, що протягом кількох років міністерство оборони Польщі планує створити 17 бригад (по одній у кожному воєводстві і дві в Мазовецькому воєводстві).

"В першу чергу будуть створені бригади в Люблінському, Підляському та Підкарпатському воєводстві, а також 4 батальйони – в містах Люблін, Білосток, Жешув і Седльце", – відзначає видання.

В Міноборони Польщі планують, що у 2018 році даний вид Збройних сил матиме близько 35 тисяч солдатів, а в 2019 році – близько 53 тисяч.

"За оцінками уряду, вартість створення й експлуатації WOT становитиме 3,6 млрд злотих (близько 818 млн євро)", – наголошує видання

Війська територіальної оборони мають бути створені вже на початку 2017 року.

Як повідомлялося, війська територіальної оборони будуть створені за зразком подібних формувань у США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.