Президент Болгарії запропонував наступнику сформувати тимчасовий уряд

Середа, 21 грудня 2016, 14:10

З метою забезпечення плавної зміни влади і прагнучи уникнути конституційної кризи нинішній президент Болгарії Росен Плевнелієв запропонував своєму наступнику Румену Радеву сформувати новий тимчасовий уряд.

Про це повідомляє Novinite.

Президент Болгарії Росен Плевнелієв категорично відмовився призначити свій тимчасовий кабінет після того, як попередній уряд подав у відставку в листопаді.

Натомість Плевнелієв заявив, що готовий схвалити будь-який тимчасовий уряду, запропонований його наступником, новообраним президентом Руменом Радевим.

"Я запропонував президенту Радеву сформувати тимчасовий уряд. Крім того, Радев оголосив, що у нього є готові пропозиції щодо складу уряду", – відзначив Плевнелієв.

Нагадаємо, що новообраний президент Радев вступає на посаду 22 січня 2017 року.

Видання відзначає, що після вступу на посаду уряд Радева має призначити дострокові парламентські вибори.

Видання нагадує, що протягом свого п'ятирічного строку, Плевнелієв вже призначав два тимчасових уряди.

Проте, зараз, Плевнелієв запропонував сформувати уряд своєму наступнику для того, аби уникнути кризи влади. Адже, на думку Плевнелієва, йому немає сенсу формувати уряд, який через місяць буде розформований новим президентом.

"Це (таке рішення. – Ред.) найкраще, що має дозволити нам забезпечити плавний перехід до регулярної уряд від тимчасової влади", – відзначив нинішній президент Болгарії.

"Маючи два тимчасових уряди за місяць, ми виставимо себе на посміховисько… два президенти, кожен зі своїм тимчасовим урядом – це стане символом розділення", – додав Плевнелієв.

Раніше повідомлялося, що у Болгарії безрезультатно завершилися спроби сформувати новий уряд, не виключено, що на початку наступного року країну очікують вибори.

Нагадаємо, у другому турі виборів президента Болгарії переміг кандидат від Соціалістичної партії генерал Румен Радев.

Соцпартія виступає за проведення позачергових виборів до парламенту 26 березня 2017 року. У разі їхнього проведення наступні парламентські вибори стануть вже третіми у Болгарії впродовж останніх чотирьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.