Прокуратура Туреччини з’ясовує, чому вбивцю посла Росії не взяли живим

Четвер, 22 грудня 2016, 09:29

Прокуратура Туреччини розслідує обставини вбивства російського посла Карлова і намагається з’ясувати, чи можна було взяти підозрюваного живим.

Про подробиці слідства пише державна агенція Anadolu.

Як повідомляє агенція, у звʼязку з цим детально вивчаються кадри перестрілки нападника з силами безпеки, яка сталася після того, як злочинець здійснив постріли в Карлова.

За інформацією Anadolu, з відео і свідчень очевидців випливає, що після пострілів у Карлова нападник відійшов углиб залу і почав по одному зривати і кидати на підлогу експонати виставкового залу.

"На заклик здатися поліцейських, які першими прибули на місце події, Алтинташ відповів вогнем. Потім, сховавшись за однією з перегородок, продовжив стріляти в поліцейських", – відзначає агенція.

Потім бійці спецназу, які прибули на місце інциденту, поранили його спочатку в обидва стегна, потім в коліна. Встановлено, що, впавши, Алтинташ продовжував стріляти.

"На команду "здавайся" він відповів: "Ви не візьмете мене живим", – йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі виходять з того, що підозрюваний був убитий правоохоронцями після того, як вони припустили, що Алтинташ намагався витягти бомбу з-за спини.

Варто додати, що до слідства у справі вбивства російського посла залучена група фахівців з 120 осіб, до якої увійшли представники слідчих органів Туреччини і Росії.

На даний момент вже затримано 11 підозрюваних.

Відпрацьовується версія про те, що Алтинташ був зарахований на службу в поліцію завдяки підтримці прихильників Фетхуллаха Гюлена (FETÖ) в структурах МВС Туреччини.

Раніше повідомлялося, що турецька поліція відпустила родичів вбивці російського посла.

Як відомо, 19 грудня в ході виступу на відкритті виставки "Росія очима турків", організованої посольством Росії в Анкарі й муніципалітетом району Чанкая було скоєно напад на посла Росії в Туреччині Андрія Карлова.

Молодий чоловік у чорному костюмі та краватці, який пройшов на виставку як охоронець, кілька разів вистрелив у Карлова. Нападника було вбито в ході операції поліції.

Російський посол помер від отриманих поранень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.