Гюлен відкинув звинувачення щодо своєї причетності до вбивства посла РФ

Четвер, 22 грудня 2016, 11:59

Турецький мусульманський проповідник Фетхуллах Гюлен, який проживає у США, відкинув звинувачення у своїй причетності до вбивства посла Росії в Туреччині Андрія Карлова.

Про це повідомляє агентство Associated Press, у розпорядженні якого опинилося відеозвернення, записане Гюленом.

Зазначимо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Мевлют Мерт Алтиташ, який у понеділок застрелив російського посла в Анкарі Андрія Карлова, пов’язаний з організацією опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена, звинуваченого у спробі перевороту в Туреччині.

У відеозверненні Гюлен відкидає звинувачення турецького уряду та заявляє, що влада хоче зганьбити очолюваний ним рух.

"Вони не зможуть переконати світ щодо цих звинувачень", - цитує агентство слова Гюлена щодо заяв турецької влади про його причетність до вбивства російського дипломата.

Як відомо, 19 грудня в ході виступу на відкритті виставки "Росія очима турків", організованої посольством Росії в Анкарі й муніципалітетом району Чанкая, було скоєно напад на посла Росії в Туреччині Андрія Карлова. Російський посол помер від отриманих поранень.

Пізніше стало відомо, що чоловік, який вбив російського посла у Туреччині, Мевлют Мерт Алтинташ працював у поліції Анкари.

Варто додати, що відповідальність за вбивство російського посла в Туреччині Андрія Карлова взяла на себе сирійська збройна коаліція "Армія завоювання" (Джейш аль-Фатх), до складу якої входить сирійське відділення Аль-Каїди "Фронт ан-Нусра".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.