У Фінляндії не зібрали достатньо підписів для референдуму щодо членства в ЄС

Четвер, 22 грудня 2016, 12:41

Петиція про проведення референдуму з питання, чи повинна Фінляндія залишити Євросоюз, не змогла набрати достатню кількість підписів. 21 грудня збіг термін, коли петицію могли передати в парламент.

Про це повідомляє EurActiv.

Збір підписів в червні розпочала молодіжна організація місцевої євроскпетичної "Фінської партії". Петиція зібрала менше 34 тисяч прихильників за шість місяців, тоді як необхідно було зібрати 50 тисяч, щоб пропозицію розглянув парламент.

Представник "Фінської партії" заявив, що наступна мета молодіжної організації - зробити референдум основною темою кампанії на наступних загальних виборах у Фінляндії в 2019 році.

За даними опитування, проведеного фінською газетою Iltalehti, незабаром після голосування про вихід Великої Британії з ЄС у червні 69% фінів виступали проти референдуму і 68% підтримали членство в ЄС.

Це означає, що голосування у Британії і наступні політичні потрясіння посилили проєвропейські настрої в Фінляндії. Попереднє опитування в березні показало, що 43% фінів хотіли референдуму і тільки 56% підтримали членство в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.