Головний суд Литви підтвердив штраф у 36 млн євро, накладений на "Газпром"

Четвер, 22 грудня 2016, 19:17

У четвер Головний адміністративний суд Литви (ГАСЛ) залишив у силі рішення Ради з конкуренції, яким на російського монополіста "Газпром" було накладено штраф у 36 млн євро.

Про це повідомляє портал Delfi.

Штраф був призначений два роки тому за те, що концерн не погодився підписати з компанією Lietuvos energijos gamyba (LEG, тоді - Lietuvos energija) угоду щодо обміну газом.

Зазначається, що це найбільший в історії Литви штраф.

Рада з конкуренції (РК) в червні 2014 року визнала, що відмовляючи LEG в угоді з обміну газом у 2013-2015 роках, "Газпром" перешкоджав підписанню литовською компанією договорів з іншими постачальниками газу і тим самим порушив умови дозволу на придбання концерном 34% акцій Lietuvos dujos, виданого РК у 2004 році.

Тоді повідомлялося, що операція LEG з одною з західно-європейських компаній дозволила б знизити витрати на придбаний компанією газ, а це скоригувало б і ціни на електроенергію для споживачів.

"Газпром" намагався довести в суді, що Рада з конкуренції невірно витлумачила умову наданого йому в 2004 році дозволу придбати частину акцій Lietuvos dujos.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.