У Туреччині розпочався перший суд над затриманими за липневий переворот

Вівторок, 27 грудня 2016, 11:37

В суді Стамбула розпочалися перші слухання у справі щодо 29 офіцерів поліції, затриманих за причетність до спроби перевороту в липні цього року.

Про це повідомляє Anadolu.

Повідомляється, що сьогодні, 27 грудня перед судом постали 29 підозрюваних офіцерів.

За словами головуючого судді  Фікрета Деміра, перші два дні буде виступати захист підсудних, на третій день будуть заслухані і на четвертий день буде винесено вирок у справі.

У 59-сторінковому обвинуваченні, підготовленому прокуратурою Стамбула йдеться про спробу державного перевороту на 15 липня, організованого організацією "Паралельна держава" (FETÖ – ред.) опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена, коли 29 колишніх поліцейських займали різні посади в різних підрозділах.

Офіцерів звинувачують у пособництві перевороту, не виконанні свої обов'язки, в тому числі непокору наказам щодо захисту Стамбулської резиденція Ердогана в ніч перевороту.

Прокурори вимагають довічного терміну ув’язнення для 21 співробітника, яких звинувачують у "спробі державного перевороту", в той час як для восьми інших вимагають максимум 15 років тюремного ув'язнення за "членство в терористичній організації".

Раніше повідомлялося, що у Туреччині після спроби державного перевороту більше 120 тисяч осіб були звільнені з державних органів, понад 80 тисяч осіб були затримані та більше 40 тисяч - заарештовані.

Як відомо, невдала спроба перевороту в Туреччині відбулася в ніч на 16 липня. Тоді загинуло більше 200 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.