Україна планує запровадити європейські правила транзиту товарів – Мінфін

Четвер, 29 грудня 2016, 11:28

Україна розпочне впровадження європейських правил транзиту товарів у рамках системної реформи митниці.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

"Відповідне рішення було прийняте сьогодні (28 грудня - Ред.) на засіданні Уряду за поданням Міністра фінансів Олександра Данилюка", - повідомляється на сайті Міністерства.

Повідомляється, що ухвалений проект Закону передбачає внесення змін до Митного кодексу щодо приведення транзитних процедур у відповідність до європейських стандартів, а саме – Конвенції про єдиний режим транзиту та Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами.

Зокрема, планується використання в Україні окремих типів митних декларацій, аналогічних тим, що використовуються у ЄС для процедури спільного транзиту при торгівлі між договірними сторонами Конвенцій.

Також передбачається здійснення в Україні митних формальностей з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем, заснованих на європейських технологіях і які функціонують на міжнародному рівні.

"Це дасть Україні можливість використання спільної транзитної процедури Європейського економічного співтовариства та Європейської асоціації вільної торгівлі", - йдеться у повідомленні.

У Мінфіні зазначили, що запровадження європейських правил транзиту товарів є також одним із зобов’язань України згідно з Угодою про асоціацію з ЄС.

"Прийняття законопроекту дозволить Україні розпочати процес впровадження в Україні європейських правил транзиту товарів (у тому числі розробку ІТ рішень та дослідну експлуатацію європейської системи), який має завершитись офіційним запрошенням про приєднання до зазначених Конвенцій", - повідомляє прес-служба Мінфіну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.