У Німеччині пропонують закрити маршрут мігрантів через Середземне море

Четвер, 29 грудня 2016, 13:14

Німецька консервативна партія Християнсько-соціальний союз (ХСС), молодший партнер в коаліції канцлера Ангели Меркель, пропонує закрити маршрут мігрантів через Середземне море, відправляючи їх назад в Африку, а не дозволяючи їм залишатися в Європі.

Про це повідомляє Rheinische Post.

ХСС вже давно критикує політику "відкритих дверей" Меркель, завдяки якій в Німеччині прибули близько 1,1 мільйона біженців з Сирії, Іраку, Афганістані та інших країнах, починаючи з середини 2015 року.

Партія наполягає на введенні обмеження у 200 тисяч біженців на рік.

"Автоматичний механізм, за яким всіх врятованих біженців будуть приймати в Європі, треба зупинити. Це єдиний спосіб зупинити організовану злочинність на Середземному морі", - йдеться у внутрішньому документі депутатів ХСС у парламенті.

ХСС також турбується про втрату голосів перед парламентськими виборами наступного року і зростаючу популярність вкрай правої партії "Альтернатива для Німеччини", яка займає жорстку позицію щодо біженців.

Раніше Хорст Зеехофер, глава Християнського соціального союзу, закликав змінити державну міграційну політику, що зараз дозволяє біженцям, врятованим із човнів у морі, залишитися в Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.