Швеція може вжити заходів проти Facebook, якщо соцмережа не боротиметься з фейками

Субота, 3 грудня 2016, 11:46

Швеція може накласти юридичні зобов'язання на Facebook, якщо соціальна мережа не буде боротися з величезною кількістю фальшивих новин та інформації, що розпалює ненависть.

Про це заявила міністр культури і демократії Аліса Кюхнке Бах в інтерв’ю Expressen.

За словами міністра, вона планує запросити представників Facebook в Швецію, щоб обговорити недавні дебати через низку звинувачень, що соцмережа надає користувачам можливість використовувати платформу для обміну фейковими новинами і не робить нічого, щоб цьому перешкоджати.

"Facebook, безсумнівно, несе величезну відповідальність за свій продукт і свою платформу. Він несе відповідальність за всі фантастичні можливості, які він дає, але також і за ненависть і брехню, які поширюються там", - сказала вона.

Спори про якість новин, які циркулюють в інтернеті і соціальних мережах, виникли в ході американської виборчої кампанії, але вони мають більш широкий вплив, наприклад у Швеції, де нещодавно поширювалися фейкові новини щодо заборони в країні різдвяних вогнів з релігійних причин.

"Я бачу, що на політичному рівні, на рівні міністрів- ідуть більш інтенсивні дебати щодо цих питань. Багато хто вважає, що соціальні мережі виходять за межу, але ми хочемо, щоб процес зміни був добровільним. Якщо цього не станеться, багато урядів і міністрів північних країн готові зробити наступний крок", - сказала міністр.

Засновник Facebook Марк Цукерберг минулого місяця повідомив, що він та його команда працюють над стратегією, яка запобігатиме поширенню дезінформації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.