Перемир'я в Сирії триває попри окремі сутички в провінції Хама

П'ятниця, 30 грудня 2016, 10:02

На всій території Сирії 30 грудня набрало чинності перемир'я за посередництва Росії й Туреччини, попри повідомлення про окремі сутички.

Про це повідомляє агентство AFP.

Угода про припинення вогню, яка не розповсюджується на терористичні організації, такі як "Ісламська держава", була анонсована напередодні президентом РФ Володимиром Путіним та підтверджена сирійською армією й опозицією.

За інформацією Сирійського центру з дотримання прав людини, вранці 30 грудня були зафіксовані бої в центральній провінції Хама, а саме атаки ісламістських угруповань на сили сирійського режиму.

"Запеклі зіткнення між двома сторонами змусили сили режиму відійти з пагорба біля Махарда", - повідомив представник Сирійського центру.

"Невеликі групи повстанців і збройних лоялістів прагнуть порушити перемир'я, бо це покладе край їхній присутності", - сказав він.

За інформацією агентства, в Дамаску та Ідлібі з півночі не чути звуків від артобстрілів, авіаударів чи бойових зіткнень.

Сьогодні, 30 грудня, турецькі військові повідомили, що російські літаки та авіація Туреччини завдали авіаударів по позиціях ІДІЛ в районі сирійського міста Ель-Баб.

Напередодні президент Росії Володимир Путін повідомив, що сторони сирійського конфлікту підписали угоду про припинення вогню і готовність розпочати мирні переговори.

Раніше повідомлялося, що Сирія буде розділена на неофіційні зони регіонального впливу, а Башар аль-Асад залишатиметься президентом, принаймні кілька років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.