У Греції затримали іспанських активістів за спробу "контрабанди" біженців

П'ятниця, 30 грудня 2016, 14:16

У Греції затримали двох іспанських активістів платформи "Біженці, ласкаво просимо", які намагалися вивезти з країни вісім біженців.

Про це повідомили представники берегової охорони, передає The Local.es.

Мікель Сулоага та Бегонья Уарте, представники платформи "Біженці, ласкаво просимо" (Ongi etorri Errefuxiatuak), були зупинені в порту Ігуменіца на північному заході Греції, коли збиралися сісти на пором в Італію.

За словами одного із членів платформи, зіткнувшись із бездіяльністю уряду щодо міграційної кризи, активісти допомагали вісьмом молодим біженцям повернутися назад в Іспанію.

"Вони їхали у фургоні, у якому були заховані вісім осіб з Пакистану, Сирії, Іраку, Афганістану та Ірану", - повідомив представник грецької берегової охорони.

"В даний час вони перебувають в офісі берегової охорони в Ігуменіца та постануть перед прокурором у п'ятницю (30 грудня - Ред.)", - сказав він.

За даними Міністерства внутрішніх справ Іспанії, цього тижня близько 200 мігрантів прибули з Греції. Загалом, країна прийняла 898 осіб в рамках квот ЄС.

Нагадаємо, у Швеції тележурналіст повинен постати перед судом за допомогу сирійському хлопчику потрапити з Греції до Швеції. У справі журналіста такий вчинок вважається контрабандою людини, що карається позбавленням волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: