У Фінляндії неонацист отримав 2 роки позбавлення волі за побиття людини

П'ятниця, 30 грудня 2016, 15:21

Фінський суд засудив члена неонацистської організації до двох років в'язниці за напад на 28-річного чоловіка, який згодом помер від травми голови, отриманої при падінні на землю.

Про це повідомляє Yle.

Окружний суд Гельсінкі в п'ятницю заявив, що 26-річний Йессе Торніайнен визнаний винним у нападі при обтяжливих обставинах під час демонстрації у вересні.

Молодий чоловік на ім’я Йонас Карттунен, якого побили під час демонстрації неонацистів, помер через тиждень після побиття.

Суд заявив, що Торніайнен, який є членом "Руху опору Північних країн", був спровокований Карттуненом, який нібито зневажливо висловився на адресу руху і плюнув на землю.

В ході судового розгляду Торніайнен сказав, що він хотів лише налякати Карттунена і тому штовхнув його.

Суд відхилив вимогу прокурора засудити Торніайнена за більш серйозною статтею за заподіяння смерті. Суд визнав, що між побиттям і смертю потерпілого немає причинно-наслідкового зв'язку. Прокурор має намір оскаржити вирок у вищих інстанціях.

Нагадаємо, поліцейське управління Фінляндії вимагає заборонити діяльність неонацистської організації "Рух опору Північних країн" (раніше – Рух опору Фінляндії).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.