В Австрії стартували вибори президента

Неділя, 4 грудня 2016, 10:25

В Австрії розпочалися вибори президента, які були перенесені на 4 грудня з 2 жовтня.

Про це повідомляє ое24.

"Сьогодні, в третій раз, ми йдемо до урн, щоб проголосувати і  обрати президента", – йдеться у повідмоленні.

Перші виборчі дільниці на північному сході країни відкрилися о 6-й ранку, дільниці по всій країні відкриті з 7-ї ранку за місцевим часом.

В другій половині дня очікуються перші попередні результати опитувань виборців на виході з дільниці (результати перших екзит-полів).

Перші попередні результати будуть відомі вже сьогодні ввечері, після 19:00 за місцевим часом.

Як повідомлялося, повторні президентські вибори в Австрії, в яких змагаються ультраправий кандидат Норберт Гофер та незалежний кандидат Александр ван дер Беллен, призначені раніше на 2 жовтня, перенесли на 4 грудня.

Причиною перенесення виборів став неякісний клей, який використовується на конвертах, куди треба помістити бюлетені при голосуванні поштою.

Нагадаємо, Конституційний суд Австрії визнав недійсними результати президентських виборів. Вони були скасовані через порушення процедури підрахунку виборчих бюлетенів в окремих округах.

За результатами другого туру Александр ван дер Беллен з незначним відривом переміг Гофера. Перевибори мали відбутися 2 жовтня.

Норберт Гофер під час першої кампанії часто застосовував антиміграційну риторику і був відомий як поміркований євроскептик.

Крім того, під час кампанії він висловився за термінове зняття санкцій, за співпрацю в енергетичній сфері і за розв'язання українсько-російської кризи на основі "права народів на самовизначення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.