В Брюсселі пройде засідання комісії Україна-НАТО, обговорять реформи і "Мінськ"

Понеділок, 5 грудня 2016, 12:38

В Брюсселі 7 грудня відбудеться засідання комісії Україна-НАТО, на якому обговорюватимуться хід реформ в Україні, ситуація на сході, а також буде підтверджено підтримку Альянсом України.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми в процесі збільшення підтримки України. Ми узгодили пакет заходів і зусиль заради політичної і практичної підтримки України", - сказав він.

За його словами, глава МЗС України Павло Клімкін на засіданні поінформує про обстановку з безпекою на Донбасі і про хід реформ в Україні.

Генсек нагадав, що реформа оборонних інститутів є важливою і в ході боротьби з корупцією в Україні, і що саме на цьому зосереджена підтримка Альянсом України.

"Ми закликаємо країни НАТО надавати двосторонню підтримку реформ України, і низка країн вже надають таку допомогу", - зазначив він.

Також він зазначив, що буде обговорюватися ситуація з виконанням Мінських домовленостей, і повторив, що ситуація лишається вкрай серйозною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.