Європарламент і Рада ЄС досі не узгодили механізм призупинення - ЗМІ

Вівторок, 6 грудня 2016, 12:27

Європарламент та Рада ЄС досі не узгодили текст угоди про призупинення дії безвізового режиму з третіми країнами.

Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Twitter.

"Мета - знайти компромісний текст завтра на засіданні COREPER щодо механізму призупинення і потім (провести) тріалог, але Європарламент і Рада досі не досягли згоди", - написав Йозвяк.

Раніше повідомлялося, що країни-члени ЄС чекають на поступки з боку Європейського парламенту. Зокрема, йдеться про суперечку щодо визначення категорій осіб, на яких поширюватиметься призупинення на першому етапі.

Європарламент наполягає, що має бути можливість зупиняти безвіз для окремих категорій громадян. Франція та Німеччина вважають, що призупинення має стосуватися відразу всіх громадян країни, яку Єврокомісія визнає проблемною.

Як повідомлялося, що 7 грудня посли ЄС можуть схвалити механізм призупинення дії безвізового режиму.

Нагадаємо, голосування в Європарламенті щодо безвізового режиму для України та Грузії може відбутися 18 січня, щодо Косова подібних прогнозів немає.

Зустріч в рамках тріалогу (тристоронніх консультацій) щодо механізму призупинення безвізового режиму, яка відбулася 29 листопада, завершилася без ухвалення рішення.

Як відомо, відсутність прогресу у цій сфері означає, що вирішення питання про безвізовий режим для України та Грузії також відтерміновується.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.