Посол України при Раді Європи звинуватив Лаврова у брехні

Вівторок, 6 грудня 2016, 13:50

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба звинуватив у брехні главу МЗС РФ Сергія Лаврова, який у присутності генсека РЄ Турбйорна Ягланда заявив, що не існує жодних перешкод для тих, хто хоче приїхати в Крим і вивчити ситуацію з дотриманням прав людини.

Про це постійний представник України при Раді Європи написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сергій Вікторович Лавров у присутності генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда свідомо ввів в оману присутніх на прес-конференції журналістів та їхні аудиторії, професійно і повністю спотворивши реальність, оскільки главі МЗС РФ добре відомо, що його підлеглі на всіх майданчиках послідовно і рішуче блокують будь-які спроби уповноважених міжнародних моніторингових правозахисних механізмів потрапити до окупованого Криму", - написав він.

Кулеба зазначив, що Росія хоче, аби Крим моніторили лише особливі "щирі" фахівці, готові не акцентувати увагу на такій дрібниці, як окупація.

"Фаховий і дійсно щирий моніторинг неминуче зафіксує грубі та масові порушення прав людини в Криму", - йдеться у повідомленні представника України при Раді Європи.

Нагадаємо, глава МЗС РФ Сергій Лавров, за підсумками переговорів з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом, заявив, що не існує жодних перешкод для тих, хто хоче приїхати в Крим і вивчити ситуацію з дотриманням прав людини на півострові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.