В РФ заявили, що їхня делегація повернеться в ПАРЄ лише після зняття політичних санкцій

Вівторок, 6 грудня 2016, 15:00

В РФ заявили, що російська делегація повернеться в ПАРЄ лише після зняття політичних санкцій, зазначивши, що повернення до роботи в Парламентській асамблеї Ради Європи не є самоціллю для країни.

Про це заявив голова Держдуми В'ячеслав Володін на зустрічі з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом, передає ТАСС.

"Повернення російської делегації можливо лише за умови, що дискримінаційні заходи будуть скасовані", - підкреслив він.

"Ми вважаємо, що сам підхід, коли позбавляють парламентську делегацію, а значить, країну права голосу і виключають з парламентської роботи, неприйнятний в жодному парламенті, тим більше, це ставить під сумнів взагалі демократичні засади існування цього інституту", - додав Володін.

Як відомо, ПАРЄ ще в 2014 році впровадила політичні санкції проти РФ, через що Росія залишила залу ПАРЄ. Цього року президент асамблеї Педро Аграмунт закликав повернути Росію, але його пропозиція викликала опір ключових політичних груп.

Раніше повідомлялося, що остаточне рішення про участь або неучасть російської делегації в сесії ПАРЄ 2017 року буде прийнято в середині грудня після колегіальної наради.

Нагадаємо, в МЗС РФ заявили, що насичений порядок зустрічей генсека Ради Європи в Росії підтверджує готовність Москви розвивати співробітництво і діалог з Радою Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.