Провідний телеканал ФРН розкритикували за ігнорування справи про вбивство за участю біженця

Вівторок, 6 грудня 2016, 15:44

Найбільший німецький телерадіоконсорціум ARD опинився під вогнем критики через ігнорування інформації про зґвалтування і вбивство 19-річної дівчини, у якому головним підозрюваним є біженець з Афганістану.

Про це повідомляє AFP.

Найбільш рейтингова вечірня програма новин Tagesschau в суботу вирішила не повідомляти про арешт 17-річного афганського прохача притулку, якого підозрюють у вбивстві студентки у Фрайбургу.

Відповідаючи на хвилю критики в інтернеті, головний редактор ARD зазначив, що випуски програми "дуже рідко приділяють увагу окремим кримінальним справам" і орієнтовані в основному на "події соціального, національного чи міжнародного значення".

Але в соціальних медіа програму звинувачують у навмисному ігнорування в прагненні бути "політкоректними", і щоб не виставляти у негативному світлі ліберальну політику уряду щодо мігрантів.

Правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини", яка виступає проти припливу мігрантів, назвала пояснення ARD "просто смішними".

"Створення такого враження - це жахливо", - сказав голова парламентського комітету внутрішніх справ.

Депутат від партії Меркель також сказав, що телеканал вчинив хибно, "тому що він дав зрозуміти, що не хоче повідомляти про інцидент, тому що підозрюваний - несупроводжуваний неповнолітній прохач притулку".

Зрештою, телеканал таки повідомив про злочин, коли спитав про інцидент в інтерв'ю з Ангелою Меркель у вівторок.

Меркель заявила, що, хоча будь-яке вбивство заслуговує на покарання, саму інформацію про злочин не можна використовувати проти "будь-якої групи".

Нагадаємо, афганський підліток був заарештований за підозрою в зґвалтуванні і вбивстві 19-річної студентки в Німеччині. Жертва була дочкою високопоставленого чиновника Єврокомісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.