У Сербії невідомі знищили виставку, присвячену трагедії хорватського Вуковара

фото
Вівторок, 6 грудня 2016, 19:04

У центрі сербського міста Новий Сад невідомі знищили виставку, присвячену трагедії хорватського міста Вуковар, яке у 1991 році було майже повністю знищене югославською армією та сербськими ополченцями.

Про це повідомляє Hravtski radio Vukovar.

У повідомленні йдеться про те, що невідомі вибили  шість вітрин, в яких були художні фотографії з виставки "Вуковар - вбивство міста". Вони також записали і образливі написи на розбитих вітринах і на цих фотографіях.

фото Hravtski radio Vukovar 

Відзначимо, виставка "Вуковар - вбивство одного міста" була організована наприкінці листопада в ознаменування 25-ї річниці битви за Вуковар, внаслідок якої місто і його населення були знищені майже повністю.

 фото Hravtski radio Vukovar 

Видання відзначає, що виставка була організована саме в Новому Саді, адже "експедиційний корпус ополченців саме з цього міста відіграв особливу роль у руйнуванні Вуковара".

Як відомо, битва за Вуковар тривала з 25 серпня по 18 листопада 1991 р. і стала найбільшою та найкривавішою битвою Хорватської війни.

87-денна облога хорватського міста Вуковар з боку Югославської народної армії за допомогою сербських воєнізованих формувань з серпня по листопад 1991 року протягом Війни Хорватії за незалежність.

Завершилася поразкою місцевого підрозділу Хорватської національної гвардії, великим спустошенням Вуковара та численними вбивствами і переслідуваннями хорватського населення. Під час боїв загинуло від 2900 до 3600 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.