Уряд Британії оприлюднить план Brexit до початку процедури виходу з ЄС

Вівторок, 6 грудня 2016, 20:25

Консервативний уряд Британії Терези Мей заявляє, що опублікує свій план виходу країни з ЄС до запуску статті 50 Лісабонської угоди.

Про це повідомляє Sky News.

Таким чином уряд відповів на пропозицію Лейбористської партії, яка закликала прем'єр-міністра "опублікувати  плани уряду щодо виходу з ЄС до запуску процедури згідно зі статтею 50 Лісабонськох угоди".

Видання відзначає, що таким чином (погодившись на пропозицію лейбористів – ред..) уряд зможе подолати внутрішню опозицію у парламентській фракції консерваторів.

В поправках уряду з цього питання, які направлені до Верховного суду Британії, Тереза Мей також закликає депутатів "поважати" тих, хто голосував за вихід Великої Британії з ЄС на референдумі, і закликає запустити стаття 50 Лісабонської угоди 31 березня 2017 року.

Як відомо, в ці дні у Верховному суді Британії тривають слухання у справі щодо необхідності згоди парламенту для початку офіційних переговорів про вихід країни з ЄС.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Тереза Мей запевнила канцлера Німеччини Ангелу Меркель, що підготовка до виходу Великої Британії з Європейського Союзу йде за графіком, що процес розпочнеться в кінці березня наступного року.

За даними видання The Times, уряд Великої Британії наразі не виробив чіткого плану щодо виходу країни з ЄС, всередині уряду є значні суперечності щодо стратегії Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.