Сирійська опозиція закликала до негайного 5-денного перемир’я в Алеппо

Середа, 7 грудня 2016, 12:17

Сирійські повстанці, які знаходяться в обложеному східному Алеппо, закликають до негайного п'ятиденного припинення вогню для переговорів про майбутнє міста і для евакуації поранених і цивільних.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційного представника опозиції, який перебуває на території Туреччини.

За словами представника опозиції, цей план був відправлений на адресу всіх сторін, які беруть участь у врегулюванні конфлікту.

У "Гуманітарній ініціативі", документі, підписаному від імені Ради лідерів Алеппо, міститься звернення до всіх зацікавлених сторін із закликом обговорити майбутнє міста після того, як покращиться гуманітарна ситуація в утримуваному повстанцями секторі Алеппо.

У документі також міститься заклик до евакуації близько 500 поранених, які перебувають у критичному стані під контролем Організації Об'єднаних Націй.

Опозиція також пропонує, щоб мирних мешканців, які бажають залишити схід Алеппо, евакуювали на північ від Алеппо, у сільську місцевість, а не до провінції Ідліб, адже там тривають бої.

У документі йдеться, що повстанці в Алеппо готові підтримувати будь-які регіональні чи міжнародні ініціативи, щоб полегшити страждання свого народу, і повторюється готовність опозиції забезпечити безпеку вантажів від Організації Об'єднаних Націй і гуманітарних організацій, які бажають проводити гуманітарні операції.

Нагадаємо, уряд Сирії заявляє, що не піде на перемир'я в Алеппо, якщо будь-яке з опозиційних угруповань залишиться у східній частині міста.

Варто зазначити, що Росія і Китай в понеділок наклали вето на резолюцію Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй щодо тижневого припинення вогню в Алеппо.

Раніше в РФ заявили, що перемир'я можливе лише після виходу з Алеппо сирійської опозиції, додавши, що ті угруповання, які не залишать східну частину міста, вважатимуться терористами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.