Передвиборчий неологізм з 51 літери став "словом року" в Австрії

П'ятниця, 9 грудня 2016, 18:43

Австрійці обрали словом року термін, який дав визначення перебігу цьогорічних президентських виборів і складається з 51-ї літери.

Про це повідомляє AFP.

Останні президентські вибори в Австрії призвели до появи неологізма, який складається з 51 літери, став терміном, яким позначалася вся виборча кампанія і був названий австрійцями "словом року-2016.

Як повідомляє видання, слово "Bundespraesidentenstichwahlwiederholungsverschiebung", що в перекладі означає "затримка в повторенні другого туру президентських виборів" було назване "словом року" більш ніж третиною з 10 000 осіб, які взяли участь у щорічному конкурсі університету Граца "Слово року".

Як відзначає журі конкурсу, "зміст і довжина слова є символом і іронічним коментарем щодо  політичних подій цього року".

Цей термін також відображає унікальну здатність мови до "субстантивів і творення нових слів з необмеженою довжиною".

Варто нагадати, що з моменту для обрання президента Австрії цього року знадобилося загалом більше 350 днів.

Агенція відзначає, що слово "Oexit" – скорочення, яке були придумане для позначення дискусій про можливий вихід Австрії з Європейського Союзу, був визнане найпотворнішим словом року (за аналогією з англійським Brexit, що означає вихід Британії з ЄС – ред.).

Раніше повідомлялося, що товариство німецької мови обрало "словом року" в країні прикметник "postfaktisch", який можна перекласти як "постправдивий".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.