Лідери інституцій ЄС та кількох європейських країн пропустять форум у Давосі

Вівторок, 10 січня 2017, 08:53

Кілька лідерів найбільших європейських країн, а також лідери інституцій ЄС не приїдуть на економічний форум у Давосі наступного тижня (17-20 січня), незважаючи на те, що загроза популізму, як очікується, буде на порядку денному.

Про це повідомляє EurActiv.

Держави-члени ЄС представлятимуть в основному міністри фінансів, в тому числі Вольфганг Шойбле (Німеччина), Мішель Сапен (Франція), П'єр Карло Падоан (Італія) і Луїс де Гіндос (Іспанія).

Серед лідерів європейських країн свій візит підтвердили Тереза Мей (Велика Британія), Марк Рютте (Нідерланди), Енда Кенні (Ірландія), Стефан Льовен (Швеція), Ксав'є Беттель (Люксембург), Чарльз Мішель (Бельгія) і Андрей Пленковіч (Хорватія).

Керівники інституцій ЄС не будуть присутні на саміті. Єврокомісія буде представлена десятком комісарів, у тому числі у Давос приїдуть п'ять віце-президентів (крім Юркі Катайнена). Також там буде  присутній президент Єврогрупи, голландський міністр фінансів Єрун Дейсселблум.

Цьогоріч форум триватиме 17-20 січня під лозунгом "Відповідальне лідерство". Як відомо, 20 січня відбудеться інавгурація обраного президента США Дональда Трампа, яка збігається з останнім днем конференції.

За попередньою інформацією, американську делегацію очолять віце-президент Джо Байден та держсекретар Джон Керрі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.