Додатковий мільярд на МЗС частково вирішить проблему недофінансування посольств – Зеркаль

Вівторок, 10 січня 2017, 11:25

Збільшення фінансування МЗС у 2017 році на 1 млрд, до 4 млрд грн, допоможе частково вирішити проблему з недофінансуванням посольств.

Про це заявила в інтерв’ю "Європейській правді"  Олена Зеркаль, заступниця міністра закордонних справ з питань євроінтеграції.

"Це великий плюс, тому що українська дипломатична служба дійсно дуже недофінансована. Крім цього, ми переглядаємо категоризацію наших дипмісій, і це повинно вирішити частину проблем, пов'язаних з недофінансуванням посольств", - сказала вона.

За словами заступниці міністра, є посольства, які найбільш важливі і які виконують багато роботи у зв'язку з напливом делегацій чи розташуванням міжнародних інституцій.

"Тому потрібно переглянути штат, фінансування, забезпечення, кількість автомобілів, обслуговуючого персоналу – всі критерії, пов'язані з роботою цих посольств. Це дозволить переорієнтувати ресурси", - розповіла Зеркаль.

"Загалом, додатковий мільярд відкриває перед нами більше можливостей. У тому числі в частині роботи з персоналом", - зазначила вона.

Крім того, заступниця глави МЗС нагадала, що Україна має заборгованість перед міжнародними організаціями, "і ці борги потрібно виплачувати".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.