У Німеччині пропонують запровадити субсидії на секс для інвалідів

Вівторок, 10 січня 2017, 13:33

Німецька партія "зелених" пропонує зобовʼязати місцеві органи влади оплачувати роботу повій, які надають послуги сексуального характеру для інвалідів та людей похилого віку.

Про це в інтервʼю виданню Welt am Sonntag заявила депутат від партії "зелених" Елізабет Шарфенберг, яка є відповідальною за політику партії у сфері соціальної опіки.

"Фінансування сексуальної допомоги як на мене є цілком прийнятним", – сказала Шарфенберг.

За її словами муніципалітети можуть надавати інвалідам інформацію про можливість отримання таких послуг і оплачувати їх.

Видання відзначає, що система запозичена з Нідерландів, де подібна схема фінансової допомоги для оплати послуг повій інвалідами діє вже кілька років.

При цьому, особа, яка зацікавлена в отриманні послуг сексуального характеру, повинна буде довести, що "сексуальні потреби не можуть бути задоволені в інший спосіб, і що не може самостійно їх оплатити".

Видання відзначає, що наразі концепція оплати за рахунок муніципалітетів надання "сексуальної допомога" обговорюється у сфері соціальної допомоги у Німеччині.

За словами Вільгельма Фрілінг-Зонненберга, професора університету Нордхаузена, така концепція принижує людську гідність, в той час експерт Ванесса дель Рей стверджує, що повії – це "благословення" для пацієнтів і медсестер.

Видання також відзначає, що останніми роками все більше і більше повій пропонують свої різнопланові послуги під назвою "сексуальна допомога", наприклад, в будинках для людей похилого віку або для людей з фізичними вадами чи з вадами інтелектуального розвитку.

При цьому спектр послуг варіюється від дотиків до статевого акту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.