В ОБСЄ прокоментували затримання журналіста, що намагався провезти уламки з МН17

Вівторок, 10 січня 2017, 14:28

Представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи слова Дуня Міятович прокоментувала ситуацію зі затриманням у Нідерландах журналіста, що намагався провезти уламки з МН17, зазначивши, що "забирати людські останки з місця катастрофи рейсу МН17 не є журналістикою", проте поставила під сумнів необхідність вилучення поліцією обладнання.

Про це вона написала у своєму Twitter.

"Забирати людські останки з місця катастрофи рейсу МН17 журналістом Спеккерсом не є журналістикою. Однак конфіскація обладнання (поліцією - Ред.) не є відповідним кроком", - написала вона.

Нагадаємо, що в аеропорту "Скіпхол" у Нідерландах поліція затримала нідерландського журналіста Мікеля Спеккерса, у якого вилучила уламки літака рейсу МН17, включаючи можливі людські останки, які він знайшов на місці аварії на сході України.

Повідомлялося, що журналіст, який відвідав місце катастрофи літака рейсу МН17, відмовився передати фото та відео матеріали, зняті на місці аварії.

Нагадаємо, катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.