У Трампа заявили про можливий перегляд частини санкцій проти РФ

Вівторок, 10 січня 2017, 15:24

Келліенн Конвей, одна з провідних радників обраного президента США Дональда Трампа, поставила під сумнів необхідність додаткових розслідувань щодо звітів про російські хакерські атаки під час виборчої кампанії.

Про це Конвей сказала в інтерв’ю телеканалу USA Today.

Конвей також зазначила, що Трамп може переглянути деякі каральні заходи, запроваджені Бараком Обамою.

"Я передбачаю, що президент Трамп захоче переконатися, що наші дії є пропорційними до того, що сталося, на підставі того, що ми знаємо", - сказала Конвей.

Вона додала, що дії Обами, в тому числі вислання 35 ймовірних російських шпигунів, були жорсткіші, ніж ті, які він вчинив після повідомлень про кіберзлочини Китаю і Північної Кореї. Конвей припустила, що причина такої різниці полягає в політичних міркуваннях.

Радник Трампа висміяла пропозицію демократів Палати представників і Сенату створити двопартійну незалежну комісії з розслідування звинувачень на адресу Росії.

"Цікаво і трохи смішно, що демократи кажуть про щось двопартійне... враховуючи, як вони намагаються завадити всьому, що ми робимо", - сказала вона.

Спецслужби США минулого тижня повідомили, що Москва за вказівкою президента Володимира Путіна зламала електронну пошту національного комітету Демократичної партії та інших, а потім оприлюднила листи, щоб зашкодили кампанії Гілларі Клінтон та допомогти Дональду Трампу.

"Справа в тому, що демократи стали суперзацікавленими у цьому питанні після того, як вибори пішли не так, як вони того хотіли й очікували", – сказала Конвей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.