Білий дім критикує Трампа через можливі фінансові зв’язки з РФ

Четвер, 12 січня 2017, 08:52

Обраний президент США Дональд Трамп і його перехідна команда відмовилися оприлюднити інформацію, яка спростувала звинувачення про їхні фінансові зв'язки з Росією.

Про це заявив представник Білого дому Джош Ернст, повідомляє Reuters.

"Є достатньо свідчень, які вони (Дональд Трамп і його сім'я. - Ред.) можуть зібрати, щоб публічно спростувати ці заяви, ці звинувачення, які вони називають необґрунтованими. Але вони відмовляються це робити. Така секретність тільки сіє сумніви у суспільстві", - сказав Ернст.

Нагадаємо, 11 січня Трамп, відповідаючи на питання про публікацію доповіді про "російській компромат" на нього, заявив: "У мене немає справ з Росією, у мене немає боргів в Росії. У мене немає також поточних справ в Росії".

Як відомо, 10 січня телеканал CNN повідомив, що секретні документи, представлені президенту США Бараку Обамі та обраному президенту Дональду Трампу, містять твердження, що росіяни мають компрометуючу інформацію про особисте життя і фінансову діяльність Трампа.

Пізніше сайт BuzzFeed опублікував цей "документ", проте немає жодних підтверджень його достовірності. Сам Трамп заперечує поширену у ЗМІ інформацію. 

Переклад скандального документа, в якому йдеться про нібито зв’язки представників компанії Трампа з РФ, можна прочитати за даним лінком: "В чому звинувачують Трампа? Переклад скандального документа про зв’язки з РФ та компромат".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.