Брейвік заявив, що через ізоляцію в тюрмі ще більше радикалізувався

Четвер, 12 січня 2017, 14:20

Норвезький масовий вбивця Андерс Брейвік заявив, що через повну ізоляцію в тюрмі він став ще більш радикальним у своїх правих поглядах.

Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, що норвезький суд почав розгляд апеляції уряду на попереднє судове рішення про те, що були порушені права вбивці Андерса Брейвіка, коли його помістили в одиночну камеру і обмежили його пересування.

"Брейвік під час судових слухань не висловив ніякого каяття за скоєне", - повідомляє агентство.

"Останні п'ять років я був повністю ізольований. Я сидів у камері 23 години в день протягом майже 6 років. Внаслідок цього  я став ще більш ненормальним", - сказав він.

"Я став більш радикальним, перебуваючи у в'язниці", - сказав він.

Незважаючи на нацистське привітання, яке він зробив на початку засідання суду, Брейвік заявив, що він більш прихильний зараз до демократії та мирного шляху.

Раніше повідомлялося, що утримання терориста Андерса Брейвіка у в’язниці обходиться Норвегії у понад півмільйона євро на рік.

Як відомо, Брейвік є організатором і виконавцем теракту в Осло в 2011 року, внаслідок якого загинули 77 осіб, а 151 отримала поранення.

В 2012 році Брейвіка засудили до 21 року позбавлення волі з правом продовження тюремного строку необмежену кількість разів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.