ОБСЄ планує посилити боротьбу з ісламістами

Четвер, 12 січня 2017, 15:56

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) збирається посилити боротьбу з ісламістським тероризмом.

Про це заявив новий глава ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Курца, військових дій проти терористичного угрупування "Ісламська держава" недостатньо, в Європі потрібно запроваджувати також додаткові поліцейські і превентивні заходи.

"Ми знаємо, що близько 10 тисяч осіб із країн ОБСЄ вирушили до Сирії та Іраку, щоб займатися насильством і вбивствами", – зазначив Курц.

Він також підкреслив, що ці люди становлять величезну небезпеку і після повернення додому.

"За його словами, 57 країн, що входять в ОБСЄ, повинні обмінюватися досвідом щодо здійснення програм дерадікалізаціі і вчитися один у одного", – відзначає Deutsche Welle.

Курц також повідомив, що координацією такої діяльності в організації буде займатися новий спеціальний посланець організації, експерт з питань тероризму Петер Нойман з лондонського Королівського коледжу.

Глава австрійського МЗС також нагадав про необхідність прогресу щодо вирішення воєнного конфлікту в Україні для відновлення між Заходом і Сходом.

"Там (в Україні. – Ред.), як і раніше, страждають люди", – зазначив Себастьян Курц.

Нагадаємо, 3 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін та глава ОБСЄ – міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц прибули у місто Маріуполь.

Як відомо,  Австрія з 1 січня перейняла від Німеччини головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі в 2017 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: