Трамп призначив екс-мера Нью-Йорка Джуліані радником з кібербезпеки

Четвер, 12 січня 2017, 17:34

Рудольф Джуліані, колишній мер Нью-Йорка став радником новообраного президента США Дональда Трампа з питань кібербезпеки.

Про це повідомляє USAtoday.

"Дональд Трамп знайшов посаду для свого давнього союзника  Руді Джуліані, заявивши в четвер, що колишній мер Нью-Йорка буде радником з питань кібербезпеки і зв'язкам з промисловістю", – йдеться у повідомленні.

У заяві команди Трампа вказується, що Джуліані "буде ділитися своїм досвідом і знаннями, що стосуються проблем кібербезпеки у приватному секторі, а також повідомлятиме про нові рішення, розробки в приватному секторі".  

Видання відзначає, що давній і затятий прихильник Трампа Джуліані претендував на посаду державного секретаря, але замість був обраний глава ExxonMobil Рекс Тіллерсон.

В свою чергу, Reuters повідомляє, що Трамп вже доручив Джуліані зібрати нараду з питань кібербезпеки з керівниками з керівниками компаній, які зіткнулися з труднощами у цій сфері.

"Джуліані, який має консалтинговий бізнес, що займається питаннями кібербезпеки, має сприяти організації такої зустрічі, проте наразі не йдеться про розробку загальних рекомендацій за її результатами", - відзначає агенція.

Раніше повідомлялося що новообраний президент США Дональд Трамп під час своєї прес-конференції заявив, що він вважає, що Росія відповідальна за кібератаки під час передвиборчої кампанії в США минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.